خبر هشدار دهنده
🔻 ضرورت نکات بهداشتی در روز عید قربان برای پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام
♦️ سرپرست شبکه بهداشت و درمان درگز در آستانه فرا رسیدن عید سعید قربان نسبت به ابتلای مردم به سه عارضه تب کریمه کنگو، تب مالت و سیاه زخم ناشی از ذبح دام های آلوده ، هشدار داد.
♦️ دکتر فاطمه عیدیزاده افزود: اگر مردم برای قربانی کردن دام در روزعید قربان از مراکز غیرمجاز اقدام به تهیه دام کنند ممکن است هم ذبح کننده دام و هم تمام افرادی که با دام یا خون آن در تماس بوده اند به بیماری های تب مالت، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و سیاه زخم مبتلا شوند.
♦️ وی گفت: مردم باید گوشت های حاصل از دام های ذبح شده را حتما به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری کرده و از مصرف بلافاصله آن خودداری کنند چراکه نگهداری گوشت ها در یخچال درصورت آلوده بودن آنها، ویروس ها را از بین می برد.
♦️ دکتر عیدیزاده یادآور شد که سالانه 79 مورد تب کریمه کنگو در کشور ایجاد می شود که 70 درصد موارد این بیماری براثر تماس با دام آلوده است.
♦️ وی افزود: همچنین سالانه حدود 12 هزار مورد تب مالت و 200 مورد سیاه زخم در کشور مشاهده می شود.
♦️ سرپرست شبکه بهداشت و درمان توضیح داد: 20 درصد موارد تب کریمه کنگو منجر به مرگ و میر می شود.
♦️ دکتر عیدیزاده گفت: تب مالت نیز یک بیماری مزمن ناتوان کننده است که کمردرد و دردهای مفاصل طولانی مدت ایجاد می کند.
♦️ وی یادآور شد : اگر ضایعات جلدی بیماری سیاه زخم درمان نشود تا 40 درصد، مرگ و میر ایجاد می کند اما خوشبختانه مورد سیاه زخم منتهی به مرگ و میر در کشور نداشته ایم.
♦️ سرپرست شبکه بهداشت و درمان توصیه کرد : افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند، همچنین خونابه ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.
🔗 @Health_News_Abivard
#روابط_عمومی
#شبکه_بهداشت_و_درمان_درگز